100pcgratuit

FAQ  -  Contact

Uw paswoord vergeten ?   |   Nog niet ingeschreven ?

Wat is een plaatsbeschrijving ?

Een overeenkomst om de eventuele onenigheden te regelen

Indien er schade is in een gehuurd pand, dient deze hersteld te worden door diegene die hiervoor verantwoordelijk is. In het geval de partijen het niet eens zijn, zal de eigenaar willen bewijzen dat de huurder deze schade veroorzaakt heeft; de huurder zal van zijn kant willen bewijzen dat deze schade reeds was aangebracht voor zijn intrek in de ruimten.

De eigenaar en de huurder dienen een gedetailleerde plaatsbeschrijving op te stellen in aanwezigheid der partijen (dit wil zeggen in aanwezigheid van de eigenaar en de huurder of hun respectievelijke vertegenwoordigers) op gemeenschappelijke kosten. Deze plaatsbeschrijving dient opgesteld te worden tijdens de periode waarin de ruimten niet bewoond worden of tijdens de eerste maand van de bewoning, en dient bij het contract gevoegd te worden.

Wie maakt de plaatsbeschrijving?

De huurder en de eigenaar zijn vrij om te bepalen wie dit opstelt en hoe dit opgesteld dient te worden. Om geldig te zijn, dient de plaatsbeschrijving gedateerd te zijn, alsook ondertekend door beide partijen: indien het document enkel door de eigenaar of de huurder werd opgesteld, kan de andere partij dit steeds in twijfel trekken.

De keuze om een beroep te doen op een vastgoedexpert is duurder maar geeft de waarborgen van een plaatsbeschrijving die opgesteld wordt door een onpartijdige en professionele persoon. Ter herinnering, de kosten zullen gedeeld worden.

Details van de staat en het onderhoud

Ten slotte, om echt nuttig te zijn, dient de plaatsbeschrijving zo gedetailleerd mogelijk te zijn. Een clausule waarin de huurder verklaart dat hij het pand in goede staat van onderhoud heeft aanvaard, kan in geen geval een plaatsbeschrijving vervangen.

De plaatsbeschrijving zal ook de details betreffende de ligging van de verschillende meters omvatten, alsook de eventuele geplande werken in onderlinge overeenstemming.

Zie ook:

Bronnen: notaris.be

  • Delhaize
  • Delhaize
  • Delhaize

Ik schrijf me onmiddellijk in

en geniet meteen van de gratis Move! Box.

Of ik gebruik mijn Facebook-account om te verbinden

Facebook Connect