100pcgratuit

FAQ  -  Contact

Uw paswoord vergeten ?   |   Nog niet ingeschreven ?

Het inpakken organiseren

Begin met sorteren

We hebben allemaal de neiging allerlei soorten al dan niet waardevolle spullen te verzamelen. Verhuizen is dus hét moment bij uitstek om grote schoonmaak te houden in alles wat we in onze woning verzameld hebben en vooral dan in kelders, op zolders en in tuinhuizen.

Begin dus met sorteren: kleren, boeken, prulletjes, enz. Wacht niet tot op het laatste moment: sorteren vraagt vaak meer tijd dan men denkt.

Dozen klaarmaken

Na verhuisdozen verzameld te hebben, moet u deze in elkaar steken of terug openvouwen. Versterk de bodems goed met brede inpaktape van goede kwaliteit.

In de dozen

Alles wat breekbaar is, moet beschermd worden in de dozen waarmee al dan niet geschud zal worden. Hiervoor gebruikt u krantenpapier, plastic (noppen)folie (die kunt u per rol kopen bij specialisten), schuimrubber, enz. Om plaats te winnen kunt u ook uw huishoudlinnen gebruiken om kostbare spullen in te pakken. Zo slaat u twee vliegen in één klap!

Laad uw dozen tot slot niet te zwaar. Heb medelijden met de rug van de verhuizers. Houd er rekening mee dat twee middelzware dozen makkelijker te tillen zijn dan één erg zware doos.

Van het minst nodig tot noodzakelijk

Pak wat u dagelijks nodig hebt als laatste in. Begin dus met het vaatwerk dat u zelden gebruikt, winterkleren (als het zomer is en omgekeerd), de bibliotheek, enz. De laatste doos die u inpakt is de 'overlevingsdoos' en bevat alles wat u op dag D nodig hebt (klein gereedschap, wegwergservies en -bestek, schoonmaakproducten,verbanddoos, enz.).

Lokaliseren en labelen

Vooraleer uw doos dicht te doen, maakt u er een inventaris van en duidt u kort aan wat erin zit (als u niet al uw dozen de eerste dag uitpakt, kan deze aanduiding belangrijk zijn om uw spullen terug te vinden). U schrijft dus ofwel op de doos zelf of op een label dat hiervoor bestemd is met een permanent marker wat er in de doos zit. Duid ook de bestemming van de doos aan (keuken, living, kamer 1, kamer 2 enz.). Duid indien nodig de breekbaarheid van de doos aan (de meesten tekenen een glas dat ondersteboven staat, het universeel gekende pictogram).

Tips:

  • schrijf in hoofdletters;
  • geef de informatie steeds op dezelfde manier weer (voorbeeld: bestemming- inhoud - breekbaar)
  • schrijf op de zijkant van de doos (als u op het deksel schrijft, verdwijnt de informatie wanneer de dozen op elkaar gestapeld worden)

Goed sluiten!

Sluit al uw dozen met inpaktape. Een doos die dichtgekleefd is, kan makkelijker op de andere gestapeld worden.

Hoeveel dozen hebt u nodig?

Om u een eerste idee te geven over hoeveel dozen u nodig zult hebben, kunt u onze dozenteller gebruiken .

Vergelijkbare artikels

  • Delhaize
  • Delhaize
  • Delhaize

Ik schrijf me onmiddellijk in

en geniet meteen van de gratis Move! Box.

Of ik gebruik mijn Facebook-account om te verbinden

Facebook Connect