100pcgratuit

FAQ  -  Contact

Uw paswoord vergeten ?   |   Nog niet ingeschreven ?

Sorteer !

Welke zijn de criteria voor het sorteren?

Houd rekening met de volgende criteria om het sorteerwerk te vereenvoudigen:

 1. De voorwerpen die u nodig hebt: tracht in te schatten hoe vaak u één of ander voorwerp of kledingstuk gebruikt en beeld u het dagelijks leven in indien u het niet meer zou hebben.
 2. De voorwerpen die u bevallen: Gooi onder het voorwendsel van het sorteren geen spullen weg die u na aan het hart liggen (een fotoalbum, een voorwerp uit uw kindertijd, een boekenverzameling, enz.)œ
 3. De nuttige voorwerpen: gebruikt u ze nog of denkt u eerder dat iemand anders ze kan gebruiken?
 4. De waardevolle voorwerpen: bewaren als zijnde erfgoed in plaats van ze weg te geven/ te verkopen?
 5. De 'brol': verboden te verhuizen.
 6. De omvang van uw volgende woning: kan ik het meenemen zonder dat het te krap wordt in mijn volgende woning?

Het toewijzen van één of meerdere van deze criteria aan ieder voorwerp dat door uw handen gaat moet het u gemakkelijker maken om een beslissing te maken: Meenemen, weggooien, wegschenken of verkopen.

Weggooien

Met een beetje geluk kunt u, indien de kalender u gunstig gezind is, gebruik maken van de groot huisvuilophaling in uw gemeente. Zoniet brengt u uw afval naar het containerpark. Opgelet, de reglementen betreffende de openingsuren en het toegelaten afvalvolume verschilt van gemeente tot gemeente. Win informatie in.

Wegschenken

Indien uw goederen nog in goede staat zijn, kunt u ze schenken aan verschillende goede doelen (Oxfam, het Belgische Rode Kruis, Compagnons d'Emmaüs, Spullenhulp, Kringloopwinkel, enz.).œ Ofwel neemt u het initiatief om uw goederen naar één van hun depots te brengen, ofwel komen ze de goederen die u hen aanbiedt, ophalen. Indien ze niet alles aannemen, hebt u nog steeds de mogelijkheid om de goederen bij het afval te plaatsen of naar het containerpark te brengen.

Verkopen

U kunt ook kiezen om een beetje - of veel- winst te halen uit de goederen waar u vanaf wilt. Om dit te doen kunt u een vakman contacteren (handelaar in curiosa, handelaar in tweedehands boeken, een uitdrager) opdat deze een schatting komt maken en een voorstel doet waardoor u niet langer zult twijfelen om uw goederen van de hand te doen. U kunt ook langsgaan in hun winkels.

Indien u vermoedt dat de goederen die u wenst te verkopen echt van waarde zijn, kunt u ze vooraf laten schatten of taxeren en ze te koop aanbieden op meer gespecialiseerde marktsegmenten (veilinghuis, antiquair, enz.)

Andere mogelijkheid: verkopen op tweedehands verkoopsplatformen. Afhankelijk van hun aard bieden deze platformen verschillende verkoopswijzen (rechtstreekse verkoop, verkoop per opbod, verkoop op percentage). Enkele websites voor tweedehands goederen: shop.vlan.be, e-bay.be, 2ememain.be, kapaza.be, delcampe.net, etc.

Neem uw tijd

Sorteren vraagt tijd. Veel tijd. Omwille van twee redenen:

 • Men is zich nooit bewust van de hoeveelheid verzamelde dingen in zijn woning (zolders, kelders, bibliotheekkasten, bergplaatsen, bergkasten, tuinhuisje, garage, verschillende kasten). Zeker wanneer men er al lang woont.
 • Ieder 'opgevist' voorwerp geeft aanleiding tot dagdromen: herinnering aan het moment waarop men het heeft gekocht of gekregen, met wie, in welke omstandigheden, herinnering aan de situatie, aan het moment in zijn leven waarop dit voorwerp is opgedoken, aan vrienden, aan liefdes, enz.

Kortom! Neem uw tijd!

"Ik zal nooit plaats hebben..."

Kunt u ondanks uw sorteerwerk niet alles kwijt in uw volgende woning, die kleiner blijkt te zijn dan de woning waarin u momenteel woont? Er bestaan dan oplossingen die gaan van minder duur tot zeer duur. Ofwel bergt u enkele dozen op bij vrienden of familie die hiervoor open staan, ofwel kiest u voor de mogelijkheid van het huren van een meubelopslagplaats.

Hoeveel dozen hebt u nodig, na het sorteren?

Om u een eerste idee te geven over hoeveel dozen u nodig zult hebben voor wat u gesorteerd hebt, kunt u onze dozenteller gebruiken.

 • Delhaize
 • Delhaize
 • Delhaize

Ik schrijf me onmiddellijk in

en geniet meteen van de gratis Move! Box.

Of ik gebruik mijn Facebook-account om te verbinden

Facebook Connect