100pcgratuit

FAQ  -  Contact

Uw paswoord vergeten ?   |   Nog niet ingeschreven ?

Home Staging

HOME STAGING, was is het ?


Wenst u goed te verkopen of te verhuren?

Een eerste goede indruk is bepalend voor de verkoop van een vastgoed. U krijgt immers maar één kans. De Home Staging, vastgoedstyling of de diensten van een “huisdokter” staat voor het verkoopsklaar maken van een vastgoed. Dit concept is over een tiental jaar in de Verenigde Staten geboren en is nadien overgewaaid naar Europa.

Concreet, wat betekend dit?

De vastgoedstyling bestaat erin het vastgoed te depersonaliseren om het aantrekkelijker te maken voor een zo breed mogelijk verkoperspubliek. Uit ervaring weten wij dat tijdens de bezoeken de meeste potentiële klanten hun moeilijk kunnen inleven in een woonst omdat er te veel persoonlijke voorwerpen aanwezig zijn. En kunnen zich niet “thuis voelen”.

Vervolgens wordt de heersende wanorde, aanwezig in elk huis ontruimd van de snuisterijen zoals, spulletjes, kleding en meubels. De volumes van het huis komen aan hun trek en het gevoel van oppressie verdwijnt. De bezoeker kan het goed objectief beoordelen, zonder afgeleid te worden.

Na het opruimen worden de ruimtes terug heringericht. Een huis dat te koop staat wordt immers anders ingericht dan een huis waarin men leeft. Het wegnemen en verplaatsen van de meubels geeft de mogelijkheid om de bezoeken op een vloeiende manier te laten verlopen. Op deze manier, wordt de beschikbare ruimte juist beoordeeld.

Daarna wordt het goed volledig gekuist en zal indien nodig ook hersteld worden zoals bvb een lekke kraan of een defecte lamp. De hedendaagse koper wil geen werken meer uitvoeren. Het huis moet instapklaar zijn en moet in perfecte staat zijn. Op die manier zal de kandidaat- koper geen verlaagde prijsoffertes voor stellen. U hebt trouwens maar één kans om uw goed aan de juiste prijs te verkopen.

De laatste stap bestaat erin het huis in de kijker te stellen door middel van sfeerdecoratie. De sterke punten worden naar voor gebracht worden zoals bvb een open haard, een mooi landschap, enz. Het geheel moet er harmonieus uitzien. Wij creëren het “liefde op het eerste gezicht” effect!

E. Gielen, 03/03/11
evelyneg@m2homestaging.be
www.m2homestaging.be

  • Delhaize
  • Delhaize
  • Delhaize

Ik schrijf me onmiddellijk in

en geniet meteen van de gratis Move! Box.

Of ik gebruik mijn Facebook-account om te verbinden

Facebook Connect